zondag 7 juni 2015

5 tips om te leren omgaan met je onzekerheid

Hoi allemaal!

Vandaag heb ik een artikel voor jullie, wat niet echt met beauty en fashion heeft te maken, maar iets over je eigen persoonlijkheid. Ik weet dat elke meid soms wel last heeft van onzekerheid. In dit artikel geef ik je tips om er makkelijker mee om te leren gaan, en het te verminderen.

1. Focus op je pluspunten, niet op je minpunten
Als je onzeker bent, heb je de neiging om je alleen te focussen op de minpunten. Je kijkt alleen maar naar de vetrollen op je buik in de spiegel, maar niet naar je lange benen en prachtige haar. Leer het glas halfvol te zien, in plaats van half leeg. Dit is een kwestie van oefenen. Als jij jezelf erop betrapt dat je alleen naar je buik kijkt, corrigeer jezelf dan! Na een tijdje zul je merken dat je veel positiever over je lichaam denkt. En dat zul je ook uitstralen naar anderen.

2. Praat met je moeder
Over je onzekerheid praten is belangrijk. Waarom? Je kropt het niet op en je zal zien dat je niet de enige bent. Wat ons betreft is je moeder een goed persoon om mee te praten over onzekerheid. Zij is vertrouwd en ze zal je zeker weten nooit dom of aanstellerig vinden . Bovendien is ze ouder, dus ze zal je goede tips kunnen geven. Praten zal enorm opluchten, het is altijd fijn om begrip en tips te krijgen!

3. Stap uit de comfortzone
Als je je onzeker voelt, zal je niet snel uit je comfortzone stappen. Je wil juist in die zone blijven en je veilig voelen! Toch moedigen wij jou aan om dingen te doen die je eng vindt. Je zal zien dat het echt niet zo eng is om op die leuke jongen af te stappen (waarschijnlijk vindt hij het net zo spannend als jij!). Je zal je trots voelen en je zelfvertrouwen zal een enorme boost krijgen. Dat heb jij toch even mooi gedaan! De stap om iets te doen wat je eng vindt zal steeds kleiner worden en op het einde zal je zien dat je alles aankunt.

4. Leer complimenten ontvangen
Als iemand zegt: 'Wat zie je er leuk uit vandaag!', dan denken we al gauw dat ze dat alleen maar zeggen uit beleefdheid. Maar als iemand zegt dat je er moe uitziet vandaag, dan neem je dat heel serieus. Waarom de complimenten ook niet serieus nemen? Het is veel makkelijker om iets negatiefs over iemand te zeggen, dus als iemand een complimentje geeft dan is dat gemeend. Accepteer het complimentje en onthoud het!

5. Houd een dankbaarheidsboekje bij
Het klinkt een beetje afgezaagd, maar houd dagelijks een boekje bij waarin je opschrijft waar je op dat moment dankbaar voor bent. Onzekerheid laat ons al gauw de negatieve dingen zien, waardoor je de positieve dingen wel eens vergeet. Oke, je hebt vandaag niet je sportoefeningen gedaan, maar je hebt wel goed geleerd waardoor je een mooi cijfer hebt gehaald!
Dit waren onze 5 tips, hopelijk heb je er wat aan gehad.

Liefs,
Kai en Kimberley


Geen opmerkingen:

Een reactie posten